Glad 3-månadersbebis..

I dag är lille glade bebisen Lex 3 månader.. Grattis, grattis från Mormor.. ;)


Han var så här nöjd och glader fast det tog tid medan vi provade skor, gummistövlar och kängor inne på skoaffären.


Man kan ju gosa och smaska på den rosa kaninen under tiden det vandras runt i shoppingcentrat.. ;)Det här kan man kalla syskonkärlek.. C tar varje tillfälle i akt att pussa o krama sin lillebror. De är så söta så..
Det här utspelade sej förra helgen när jag tog mej en tur ditupp till dem..

Nu är han redan 3 månader, tiden går så fort. Han ler så stoort varje gång man tittar och pratar med honom.

Blått är flott...

Så här fin och fluffig blev min blåa sjal.. Och den är så skön att ha på axlarna.. ;)

Jag har börjat på en ny sjal.

 

Jag har börjat på en ny sjal. Den blåa är tvättad och ligger på blockning. Den blev verkligen mysig så jag satte bums igång på en ny i vitt..

 


Mössen förökar sej...

Var nere hos M i helgen och hade det trevligt som vanligt.. ;) Vi åkte runt på lite loppisar   och njöt av den småländska naturen. Jag passade på att förfärdiga några små möss. En del av dem som jag visar var redan klara.


En trio i vita möss i varierande storlek och kroppsform.. Tjejerna kommer ut först: Gullan, Maja och Rut är de döpta till.
Det gröna på den tredje musen är en liten väska..Det här är den manliga delen av musgänget. Gunnar, Åke och Lill-Klas.

Vi var i Överum och åt lunch på hotellet . Vi åt sommarens godaste buffe´med hemlagade rätter och vi njöt i fulla drag.Jag tänkte visa lite av fynden som gjordes i helgen.. 


Fyra stycken fat, jättefina. Nordica från Rörstrand. Så hittade jag en liten 60-tals ram. Jag är ju helt faschinerad av gamla fotoramar.. :)sen hade jag sån himla tur att jag hittade en till lockskål. Den fick förstås följa med mej hem..


Lite nya fina fynd...

I söndags när jag var ute och åkte hamnade jag vid en hantverks-kuriosa-loppis och där fick jag tag på en snygg väska och grytlappar.
Väskan är numera min jobbväska. Snygg och smidig. grytisarna kanske jag ger bort till nån som behöver nya.. ;)

Så köpte jag lite på  loppisen, det var mest 50-70 talsgrejor där.. Kanske inte en ren loppis utan mer kvalitetsgrejor..


Ett par gamla ramar och en vägglampa får ni smakprov på..
Mer bilder kommer senare.....


En snygg teakbricka kunde man ju inte motstå. Där ligger en mysig bebisskallra och en häftig äggkopp i plast, som jag hittat på en annan loppis.

Kaffe, möss och svalkande saft..

Sitter på min sköna balkong och virkar på möss och varvar kaffe i finkoppen med kall hallonsaft från Brunneby..
Den blåa sjalen växer också, men den är mest tv-stickning.

En svettig auktionsrunda..

Soligt och varmt.. Korv och dricka.. Mycke prylar och grejer, det är en typisk auktion.. jag fyndade faktiskt en del grejer..
Bla.a. en stor svart skrivbordsstol, en träpall i gammeldags utförande.. Dessa grejor har jag inte fotat, men de här kom med på bild.. ;)I en " fyndlåda "  låg dessa saker. En fin glasskål i pressglas..Muggar i keramik, Engelska..En snygg turkos vas från Rörstrand. Design Inger Persson.. En jättehärlig färg.

En glaskanna och en mässingsskål låg även i fyndlådan..En liten rottingstol kunde jag bara inte motstå.. Jag skulle bara ha den.. Fick den billigt också.. en hundring..Sist men inte minst en stringhylla. Ett verkligt fynd och så välvårdad och fin dessutom.. Glad för den.. ;)

Den här lilla söta " tjockisen " kunde man inte ropa in, men klämma lite och gulla med henne gjorde jag.
Kolla den söta klänningen hon har på sej.. Myyys!!...


Nu dags för suss i sängen.. natti natti!...

Min fina vinst...

I förrgår kom de fina stickorna jag vann hos Garnängeln.. Jag har provat dem och det var så coolt att sticka med dem i mörker.. :)Det var perfekta och användbara storlekar. Nr 5 och nr 8..  Nu kan jag sitta ute och sticka tröjor och sjalar när det blivit mörkt .
Tack snälla Linda för vinsten..

Nu ska jag iväg på auktion här på bygden..  kanske kommer hem med världens fynd.. ;)

Rappoeterar senare..

Antikmarknad..

I dag var vi i Askersund på antikmässa som sagt. Vi var väl där vid kvart över 8 på morronen och kom hem strax före 19. En heldag i staden blev det alltså. Mysigt att gå runt bland alla stånden och kolla på alla fina o roliga saker. Vi pausade lite med mat, glass, korvätning och det sista vi gjorde innan hemfärden så fikade vi på Cafe Tutingen. Mysigt..Det här var vad jag fyndade. Jag prutade faktiskt på varje sak jag köpte. ;) Hej vilt till och med..


En stor Koka Blå skål och en Koka assiet. Ett Mon Amiefat var så billigt så det var jag bara tvungen att köpa. En Ekeby lockskål stod och väntade på mej, och en stor grönrutig duk hängde med i bara farten..


Ett fat Trio designat Hjördis Oldfors. I jättefint skick.


Lockskålen från Ekeby  passade väldigt bra ihop med vasen därifrån, som jag fyndade på semestern..Den här gröna vasen är från Tyskland. Den är riktigt rolig i form och mönster.


Dessa fina saker kammade M åt sej.. Riktiga godbitar som synes.. ;)

Vi hade tur med vädret också.. Solen lös över oss nästan hela tiden och det gjorde det hela till en helskön dag...

RSS 2.0