I elfte timmen..

Ja, så här i elfte timmen ska jag väl försöka klämma in det som blivit klart de senaste veckorna.
Började på en spiralsocka till det minsta barnbarnet. Han fyller förresten 7 månader idag. Så fort det har gått!
De blev färdiga igår och blev riktigt tjocka o varma.


De är stickade i Järbos Mellanraggi.
Det blir flera av dem för de var så roliga att sticka. Jag stickade flera av dessa för en del år sen och de var populära.Visar också de sockarna som storebrodern fick..
Turkosa, riktigt fräsch färg tycker jag.. ;)Började på en mössa till Dadda (lillebror) och den blev till slut klar. Den är dubbelstickad. Mosstickning på utsidan och slätstickning på insidan. Så sydde jag ihop från fyra hörn så det blev en kul avslutning på den..Blev inte så tokigt.Insidan och den fina spiralkanten. Det är samma kant som jag använde på den här mössan..


Igår började jag på en strumpa till min nya GPS.


Nu behöver den inte frysa mellan användandet.Riktigt tjock o varm o go..

Nu håller M på och skalar potatis och ska göra klyftpotatis. Den brukar bli så mumsig. Vi ska väl mumsa gott (klyftisar och fläskfile´) dricka gott och så småningom skåla in det nya året.

Passar därför på att önska er alla bloggare ett himla

GOTT NYTT ÅR

Min fina julklapp!

Av min konstnärliga dotter fick jag två tavlor i julklapp. En målad med tuschpennor och en med acrylfärg.Båda är superfina!
En av dem har jag redan ramat in och den pryder sin plats ovanför tv´n. Ja, jag har ingen väggtv.. ;)Turkos är den, min favoritfärg.. Visst är den läcker!?

Utlottningar hos Sunna och Sofia-Sobeide..

Jag provar lyckan hos två stycken bloggare jag brukar kika in hos.Det är Sunna som lottar ut mobilvantar för att hon bloggat i ett år.
Ta en koll ock frossa bland alla hennes alster, de är så många och hon är så duktig.Sofia gör också jätteläckra saker och många fina mönster vi kan glädjas åt.
Hon lottar ut en supersöt ängel och det är för att hennes bloggbesökare har överstigit 10 000 med råge..

Jag provar lyckan, gör det ni också.. eller gör inte det, då har jag större chans!.. ;)

Vi har det så mysigt.

Vi hade så söta tomtenissar på julafton så vi behövde ingen stor.. ;)


Här leker de med storebrors speleverk så sams och nöjda.Det finns en blivande konstnär till i familjen.


Lillebror sysselsätter sej med att krypa och stå i gungläge. Han gillar även skarpt att skutta när man håller honom.En Barbaskön har blivit född. Den är stickad och gjord helt på fri hand, bara ökat och minskat på passande ställen.. ;)
Så nu har Barbapappa en familjemedlem så han inte behöver vara ensam.Jul jul strålande jul..


Så här fint strålade granen hos Dotterns familj i Täby. Den var verkligen läcker med alla paketen under granen.Hemma blommade min ammaryllis så fint innan vi åkte iväg.Två av mina orkidee´r blommade även så fint. Den här har flera knoppar på gång..Alla blommor är utslagna på det här exemplaret.Mina Gnomer hälsar God Jul till er alla.. ;)

På tiden..

Ja, det är på tiden att uppdatera lite här då..  Man har liksom inte så gott om tid just nu.
Vintern har verkligen grabbat tag i oss nu. Svinkallt, 20 grader kallt igår bet ordentligt i kinderna.
Men jag slänger in lite bilder på bla. annat ett par Gnomer.


De får representera alla de som jag stickat.


Vi ska ju fira julen i Täby hos de söta småknattarna och deras mor o far.. ;). Dåtänkte jag ha med mej ett gäng tomtenissar och även lite tofflor, det kan ju fortf. vara kallt då kanske, så då kan vi hålla fossarna varma.Det är ett mönster som heter Bosniatofflor. Jag tycker de är så häftiga och så lätta att sticka.


Mönstret har jag hittat hos MaritaBK och det är på norska. Men Soili har varit så snäll och översatt det till svenska.Nu har han flyttat..

Min virkade fårkompis har bräääkt för sista gången hos mej.. ;) han har flyttat till vintern och urmodern.


Han är väldigt svår att fota. Vill inte sitta still. Jag hittade mönstret hos Purplelinda. Han var rolig att virka. Men tack vare att jag hade så mycket annat på gång så tog det lite tid att få honom klar. Men nu är han hos sin nya matte och han ska få en Husse på julafton.. ;)

Julklapparna är snart klara. Det är bara ett par stycken kvar.
Så nu får det snart bli JUL.. ;)

RSS 2.0