En mysig halsduk..
Visst blev halsduken klar igår. Den fick ligga och torka till sej under natten..Den blev ca 2 meter lång. Går att snurra flera varv runt halsen. ;)Började med en mormorsruta.Virkade 5 varv som en mormorsruta och sen virkade jag dubbelstolpgrupper med 1 luftmaska mellan.
Virkade och virkade tills jag tyckte att längden blev bra.

Enkel och mycke värmande..
Fy, nu snöar det igen och det är nästan 15 minus..

Virkad mormorssjal klar..


Nu är den brunfärgade sjalen klar. Jag har inte hunnit blocka den är för den är så skön att ha över axlarna nu.. :)


Den blev stor och rejäl..Jag gjorde en uddkant runt sidorna, det blev lite finare än bara luftmaskebågar.

Jag har redan virkat ett långt stycke på en halsduk i samma mormorsmönster..
Blir säkert klar ikväll.. ;)

Jordgubbar mitt i vintern..

Den här söta jordgubben med resten av hans familj huserade några dagar hos mej i mitten av januari.Passade på att prova några av de alla mössor jag stickat och den här passade perfekt på hans lilla huvud.


Det blev paketöppnande hos Morfar..


Och mycke lek och bus och mys.
Det var härligt att få rå om dem.
*ser ni Barbastark till vänster i bilden?.. ;)
Har inte hunnit med så mycket stick och virk, men den bruna sjalen är snart klar. Jag håller på med det sista varvet.
Den blir så varm och go.Måste bara visa upp vilken tjusig blombukett jag har fått. Har liksom haft lite födelsedag och en ljudbok var en av presenterna. Blir bra att lyssna på till nästa handarbetsprojekt.


En ros känner sej lite vissen!

Det virkas en del också..

Av det bruna mysiga sockgarnet fick jag för mej att jag skulle göra en sjal. Blev lite sugen på att virka ett mönster från Drops Design. Det skulle virkas med tjockare garn och flera färger, men eftersom garnet är flerfärgat så tyckte jag att det räckte med det.

 

Dubbelstolpar med en luftmaska emellan. Lätt som en plätt.. ;)

 

Visst blir det härligt mönster på den. I skrivande stund har jag virkat 30 varv. Det går ganska fort fram. Såklart att varven kommer bli långa mot slutet, men det fårr man ta då.

Så har jag virkat några hjärtan. Jag tänkte göra några stycken. Få se vad jag hittar på med dem.. ;)

Mönstret är suveränt och är så bra nedtecknat av Stjernfall som gjort det.

 

 

Så här ser det ut när man virkat ihop de båda kullarna på hjärtat.

 

Jag har varit kattvakt i helgen och fick då lite virkhjälp.

 

Måste bara visa ett par av moderns orkideer som blommar just nu. Den här lila är så härlig.

 

Hon har flera som blommar så fint, men de här hade flest blommor..


Det har blivit en del stickat..

Nu när Gnomestickningen är klar och julpysslet är gjort kan man koncentrera sej på andra saker. Jag har både stickat och virkat en del.
Jag har fått lite smådille på spiralsockar nu.. ;) Lätt att bli manisk.....De här är stickade i Garnstudios Fabel på stickor 2½. Jätterolig stickning. Tänkte ge dem till en 3½-åring.Ett par vita, blev så fräsch och fina..


Här ser vi båda paren. Jag stickade vridningen åt olika håll, lite roligare så.Jag har haft det här mönstret på G flera gånger men det har alltid kommit nåt annat ivägen, men nu banne mej har jag också stickat Tuulasockan.
Mönstret finns hos Soili. Hon har så mycket fint på sin blogg och ger både tips och länkar till roliga mönster..Av bara farten så blev det ett par små söta sockar också..Här ser man storlekarna i förhållande till varandra lite bättre.

Loppisrunda på årets andra dag..

I dag kände vi för en liten utflykt. Efter allt mysande innomhus och frysande utomhus tog vi oss en sväng i bygden.


Kosan styrdes till staden och först ut blev Erikshjälpens loppis. Där fyndade jag denna sköna stoora virkade duk. Ni ser ju att den är virkad i min favvofärg. Mina ögon drogs direkt till den och den hängdes genast på min arm.. ;)Förrådet med virkkrokar och nålar behöver alltid fyllas på så detta slank också med.Vid Lions fyndade jag denna tesil. Tror att jag har en i mina gömmor därhemma, men det gör inget med en till.En så söt och storörad mus och denna emaljerade tallrik av Einar Nerman hittade jag när vi for vidare.
Den här tjusiga saken är jag ju allra gladast åt. En snygg TV-kanna a la´50-tal minsann. Kunde ju inte låta den stå kvar i Antikaffären i Målilla.. ;)RSS 2.0