En fredagsutflykt..

I fredags, dan efter kristi himmelsfärdsdan var vi lediga och fick för oss att ta en tur till Växjö. Vi skulle kika lite på utvandrarmuseet och M ville spana in sitt gamla logement.
Han gjorde lumpen på I 11 och ville uppleva lite " gamla " minnen. Nyårsafton 1997 upphörde Kronobergs regemente ( I 11) efter 374 år i rikets tjänst. Nu har  "Företagsstaden I 11" etablerat sej där, med inriktning på data,
IT, media, reklam, utbildning och friskvård.

På vägen dit stannade vi som brukligt är vid Innaren och fikade på Cafiket.. Vi tycker det är så mysigt där.


Den här gången blev det varm äppelkaka med vaniljglass.. mums mums.
.

Besöket på utvandrarmuseet gav inte så mycket. Fast intressant var ju att följa amerikaresenärernas öden i det förlovade landet.
Något som däremot var en överraskning var Smålands museum - Sveriges glasmuseum som låg alldeles intill. Med en spännande glasutställning som pågick just nu.Fiollådor med neonlysande fioler.Smink helt i glas..Lite smått o gott..Några termosar helt i glas.Här en lampa föreställande en snäckkolloni.


I en annan avdelning blev man lite nostalgisk. Bruksglas och finare glas visades där. Läkerolpjäsen är ett myntfatl, som användes förr på affärsdiskar.


Vackra glas.


Portvinskaraff och slipade skålar. Limmareds Glasbruk omkring 1900.En slipad skål med grönt överfång.. Kosta eller Rejmyre Glasbruk ca 1900.

Vi gick sen runt lite i stan och kikade i affärer. Vi åt gott på en kinesisk restaurang.
Det var kväller innan vi kom hem, en riktigt trivsam dag tyckte vi allt att vi haft.. ;)

Kommentarer
Postat av: sunna

jag har verkligen tittat på alla bilder och allt du skrivit men hela tiden snurrade det bara .. varm äpplekaka och bilden flimrade framför ögonen. mmm så gott

2009-05-30 @ 01:00:07
URL: http://sunnasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Vem länkar till mej?